Een vriend van me appte me vandaag of ik mee ging naar een websummit in Amsterdam. Ik dacht eerst van nee ik kan niet want ik heb zoveel deadlines voor morgen (vrijdag). Gelukkig heb ik op school in de tussenuren een hoop kunnen doen en de deadlines allemaal kunnen halen dus ik ging naar de Websummit meeting in Amsterdam zonder enige kennis van wat het is of wat het inhield. We wisten dat het een beetje ging over tech, startups en creativiteit. We sproken af op den bosch en gingen vanuit daar naar Amsterdam, wat overigens een heerlijk klein stukje was en nog met het pondje het was namelijk in het pand van A-lab. We waren mooi op tijd het begon om 6 uur en er stonden al een aantal mensen binnen met biertjes in hun hand. Wij pakte ook een drankje en gingen eerst het gebouw ontdekken, we waren nieuwschierig naar wat voor soort en wat voor startups hier allemaal zaten. Het is echt een prachtig gebouw waar veel creativiteit vloeit.

img_0797

 

Uiteindelijk gingen we weer naar beneden en hielden de organisatoren een korte speech wat vandaag de bedoeling was en kort hun ervaringen in het leven. Het mooie is dat ze dit 2 dagen van tevoren hadden geplanned en geen idee waar ze morgen heen gaan, ze laten hun community op steden stemmen en daar gaan ze dan heen. Uiteindelijk kwamen wij ook los en spraken we iedereen aan en ontmoeten we nieuwe inspirerende mensen, mensen uit Duitsland, Israel, Mexico en Portugal als voorbeeld, sommige zijn ondernemers, hebben startups, willen starten of zijn onderzoekers.

Het bevestigd maar weer dat netwerken waardevolle contacten oplevert en vooral nieuwe inzichten geeft, praat met mensen uit andere markten en andere beroepen. Meestal zijn zij degene die via een ander perspectief er tegenaan kijken waardoor wij als business creators perfecte verbindingen kunnen leggen. Het was weer een waardevolle leerzame en vooral inspirerende dag, ik ben blij dat ik vandaag dat appje heb gekregen van hem en dat we deze kans gewoon hebben aangepakt.

 

Mocht je meer willen weten kan je altijd contact opnemen via de verschillende social media (FacebookTwitterLinkedin en Instagram) of laat een comment achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.