Wat is er allemaal gebeurd?

tumblr_lkh2coUvvO1qb13xjo1_400

Zo dat is even geleden dat er een blogpost geschreven is, want het leven zit echt in een prachtige achtbaan. Er zijn zoveel leuke dingen gebeurd in 2 schoolblokken maar  wel ontzettend druk vandaar dat er nog geen blogpost tussendoor is geweest. Vanaf nu zal ik elke week regelmatig een nieuwe post schrijven over studie, leven en interessante dingen die ik tegenkom. Maar ook leermomenten.

Blok 1 en 2 zijn beide nu voorbij, volgende week tentamens van blok 2, altijd spannend! Laten we eerst beginnen wat er allemaal gebeurt is in blok 1.

Advanced Business Creation – Blok 1

Na de introductieweek begonnen we keihard met de lessen en de presentatie van onze opdrachtgever want bij Advanced Business Creation werken we met echte projecten van opdrachtgevers. De helft van de klassen kreeg Natuurmonumenten en de andere helft kreeg Staatsloterij, zelf werkte wij als klas voor Natuurmonumenten. Bij de briefing werd duidelijk wat de hoofdvraag van Natuurmonumenten was en wat ze graag opgelost wilde hebben. Hiervoor moesten wij als projectgroep (ongeveer 6 groepen van 4-5 personen per klas) een concept gaan bedenken en die presenteren. De beste mochten hun concept presenteren bij het management van de opdrachtgever op kantoor. Dat was spannend en heel leerzaam! Ik zie nu al een groot verschil als ik vanuit blok 2 terugkijk op blok 1. We gaan heel hard vooruit, we komen met creatieve oplossingen, maar ook niet meer met alleen een saaie powerpoint voor de opdrachtgever. Je wil de opdrachtgever de wow-factor geven, verrassen en dit kan op heel veel verschillende manieren. Advanced Business Creation laat je hier helemaal vrij in, prachtig is dit.

IMG_2124

De vakken in blok 1 waren een goede inleiding van de basis vakken en kreeg je meer te zien wat je te wachten stond komende studieblokken.

De vakken waren innovatie, organisatiekunde, marketing, creatief denken, praktijk gericht onderzoek, creative tools, storytelling en presenteren. Een hele lijst maar wel hele leuke vakken, ze zijn echt heel interessant. Bij Studieloopbaan moesten we een klassenuitje organiseren en een klassenvertegenwoordiger kiezen. Ik ben verkozen tot klassenvertegenwoordiger en als klassenuitje zijn we uit eten gegaan bij een Mexicaans restaurant en daarna in hartje Den Bosch de stad in met zijn allen, het was heel gezellig. Toevallig was het ook 11-11 dus lekker druk in de stad en goede sfeer! Na de tentamens (die allemaal gehaald zijn) hebben we als Advanced Business Creation altijd blokborrels en dit was voor ons de eerste blokborrel maar super gezellig met alle eerste, tweede en derde en zelfs vierdejaars! Dit was heel heel kort blok 1, de periode ging zo snel en er zijn zoveel leuke dingen gebeurd.

IMG_2169

Advanced Business Creation – Blok 2

Dit blok begonnen we weer met een briefing van de opdrachtgevers, dit keer waren het Ordina/Prorail en The Virtual Dutch Men. Weer werden de klassen verdeeld over de opdrachtgevers en onze projectgroep ging aan het werk voor The Virtual Dutch Men. Bij het project gingen we een nieuw concept bedenken voor de opdrachtgever met betrekking tot retail en Virtual Reality, wat kunnen hun gaan verkopen, het moet innovatief zijn en nieuw. Zelf zijn wij gekomen tot een mix van neuromarketing met eyemotion tracking software en prototyping. Ons concept is genoemd Virtual Prototyping.

Dit blok zag ik al hele interessante vakken voorbij komen voordat we begonnen waren en nu dat ik ze gehad heb kan ik ook daadwerkelijk zeggen dat het hele leerzame en boeiende vakken zijn, ook de manier waarop de docenten lesgeven is gewoon super enthousiast. Dit blok heeft alles te maken met de dynamische omgeving, dus de invloeden van buiten, de trends in de wereld en allerlei andere technologische veranderingen die invloed kunnen hebben op innovaties en consumenten.

Bij marketing 2 ging het vooral over de technologische trends zoals Internet of Things, E-Identity, Big Data, Augmented Reality en Virtual Reality. In de lessen kregen we interactieve uitleg over de trends en wat ze verder invloed hebben op het consumentengedrag. Verder kregen we kritische denken waar wij moesten gaan “ jagen”  op aannames en die leren herschrijven en onderbouwen, dit is natuurlijk belangrijk bij het schrijven van rapporten naar toekomstige opdrachtgevers.

Bij Creatief denken krijgen we 2 vormen, de een ging over de brainstorm en de ander ging over de ideation fase waarbij de het creatieve proces meer op gang konden brengen. Hier kregen we verschillende methodes en technieken geleerd om je creatieve blokkades te overwinnen, dit ging altijd samen met een divergerende en convergerende fase. Bij brainstormen waren we nu deelnemers aan een brainstorm die de facilitator moesten geven en die facilitators zijn de tweedejaars, dit was super interessant omdat we een heleboel verschillende technieken kregen om een brainstorm succesvol af te ronden. Van heel veel ideeën naar een concept.

image12

Verder gingen we dieper duiken in hoe we nu moeten onderzoeken, dit kan je natuurlijk goed gebruiken voor je problem finding fase. Dit kregen we in het vak onderzoek. Hier kwamen de onderliggende gedachten en regels van onderzoek naar boven. Dit konden we tijdens het blok goed toepassen in Praktijk gericht onderzoek.

Bij praktijk gericht onderzoek kregen we te horen dat we in blok 3 mee gaan doen met een Europese wedstrijd van Edcom, super spannend! Het onderwerp is Adblocking en hiervoor moeten we gaan onderzoeken wat de achterliggende motieven van de Adblock gebruikers en niet gebruikers zijn en de doelgroep die Adblockers gebruiken. Dit onderzoek gaan we inzetten om in blok 3 tot een concept of idee te komen hoe we een awareness campagne kunnen opzetten voor Europa. We zullen hierbij onze doelgroep bewuster willen maken van het gebruik van Adblocking en de gevolgen daarvan.

Vervolg en leuke dingen

Volgende week hebben we tentamens voor Engels, Kritisch Denken, Marketing en onderzoek. Erg spannende week, maar daarna naar Tech Talent in Eindhoven en dan gelijk de blokborrel!

Ik ben heel benieuwd wat blok 3 zal gaan brengen, als ik de vakken zo bekijk gaan we een super blok in met heel veel interessante vakken. Ik ben zelf echt op mijn plek bij Advanced Business Creation, de docenten, de mensen en de denkwijzes en vakken zijn gewoon precies wat ik zocht.

Verder zal ik de komende tijd jullie meenemen in de koop van mijn woning, rugby en nog veel meer leuke dingen die er gaan komen en gaande zijn!

12309286_1521997831450942_1283788176_n

Mochten er mensen meer willen weten over de opleiding of mijzelf kan je altijd contact opnemen via de verschillende social media (Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram) of laat een comment achter!

1 Comment

  1. Super leuk en interessant geschreven Rens! Ook goed om te horen dat je op je plek zit. Ben ook benieuwd naar je verhalen over je huisje straks , ik kom helpen verven! Nou 1 volger van je blog heb je in ieder geval al hoor haha

    Xxx

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.