Eind Oktober kreeg ik na lang wachten en geduld te moeten hebben officieel de sleutel en was de notariële overdracht. Vanaf die tijd heb ik helaas nog geen tijd gehad om een status update van de vorderingen van de woning in een blog post te zetten, gelukkig is het vandaag website dag en heb ik tijd genomen om weer een post te schrijven. Het is ontzettend druk, studie, werk, klussen, nieuwe onderneming, fitness en nog een boel dingen eromheen maar ondanks de drukte is het heerlijk leven en gaat alles perfect!

img_0907

Na de sleuteloverdracht en bij de notaris lang geweest te zijn troffen we de woning in deze staat aan, casco en helemaal leeg. Er is dus een heleboel werk aan de winkel om dit tot het project te krijgen wat ik op de tekeningen in mijn hoofd heb zitten. De woning zag er na oplevering zoals hieronder uit, ondertussen konden we alles goed opmeten en dan een een 3D model op maat maken zodat de aannemers ermee aan de slag kunnen gaan.

img_0905 img_0904 img_0903

Hieronder zijn de 3D tekeningen op maat hoe de woning eruit komt te zien vanuit diverse hoeken bekeken. Het is dus echt een super project om dit te mogen realiseren en te bouwen vanaf niks.

woonkamer-zijbovenaanzichtslaapkamer zijaanzicht

We zijn nu 3 weken verder en alles wordt steeds definitiever en duidelijker, je loopt steeds tegen kleine dingen aan die je moet oplossen voordat je gaat bouwen, hoe beter de voorbereiding des te makkelijker het bouwen zelf wordt. Op dit moment hebben we bijna alle offertes binnen en kunnen we de aannemers gaan inplannen. We beginnen bij de leidingen en de elektra. Daarna gaat de vloer eruit en leggen we zwaluwstaartplaten, hierop komt de vloerverwarming en daarop storten we een nieuwe cement vloer voor de tegels. Hierna wordt de afbouw al gedaan, de metalstud constructie zal worden gelegd, de isolatie en daarna de gipsplaten er tegenaan. In de 3 weken tijd hebben we niet stil gestaan maar hebben we keihard gewerkt want de woning moest na alle afspraken hier en daar nog gestript worden of zoals hierover de oude cement vloer en de oude stuclagen er nog worden afgehaald zodat het straks allemaal mooi egaal wordt. Een grote klus was de deurposten, er zullen geen nieuwe deuren geplaatst worden dus de deurpost van de gang naar de woonkamer kon een stuk hoger worden gemaak voor een vele male betere lichtinval en een veel grotere doorgang.

2016-11-21-photo-00016866 2016-11-21-photo-00016864 2016-11-21-photo-00016865 img_0956

Oude deurpost (links) en nieuwe opening (rechts)

img_0954 img_0955 img_0953

Volgende week verwachten we dat de eerste leidingen worden gelegd en dan gaat het hard.

Mocht je een keer willen komen kijken neem dan contact op!

 

Mocht je meer willen weten kan je altijd contact opnemen via de verschillende social media (FacebookTwitterLinkedin en Instagram) of laat een comment achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.