“The secret of getting ahead is getting started”

De nieuwe woning is eindelijk officieel gekocht en ze beginnen met de verbouwing. Voor degene die het nog niet wisten heb ik een kluswoning gekocht die casco zal worden opgeleverd. Het enige wat ik straks heb is muren en een gerenoveerde buitenkant, de rest zal ik allemaal zelf moeten verbouwen. Ze zijn sinds een paar weken begonnen en ze gaan de woningen opleveren van links van de straat naar rechts. Op het moment dat ik deze foto nam waren ze net begonnen met de renovatie aan de buitenkant.

IMG_0523

Ik heb hieronder nog foto’s gemaakt van de eerste kijkdag, je moet hier heel erg doorheen kunnen kijken want het was echt vies, de oude eigenaar had zoveel gerookt dat de muren geel waren en waar de spullen van de muur waren gehaald het helemaal verkleurd was. Gelukkig wordt alles gesloopt!

Dit is een kast buiten aan de voorzijde, hier zal de CV, vloerverwarming verdeler en de ventilatie komen.

IMG_0421

Dit is een foto van de huidige staat van de tuin, de boom zal er uiteraard uitgaan, helaas want het is een prachtige dikke wilg! Hier zal in overleg met de andere bewoners een mooie schutting worden gekozen.

IMG_0422

Hieronder zie je foto’s van de binnenkant, zoals je ziet heeft de vorige eigenaar echt er niks aan gedaan, de aannemer zal de kozijnen vervangen, dubbele achter deuren vervangen en heel de buitenkant renoveren. Aan de binnenkant zal de aannemer de schouw die je op de vierde foto ziet eruit halen, dit zal weer extra ruime maken en wat je niet op de foto’s ziet op het moment is dat er nog een muur zit tussen foto twee en foto vier, deze zal er ook uit gehaald worden zodat het een grote ruimte wordt.

IMG_0426 IMG_0427 IMG_0429 IMG_0431

Hieronder heb ik een tijd geleden een sketchup gemaakt hoe het eruit zal gaan zien, als je de sketchups bekijkt en dan naar de foto’s zal een heleboel duidelijk worden hoe het eruit zal gaan zien. Het een en ander is al wel aangepast aan het ontwerp want bij de linker sketchup zal er geen deur meer zitten bij de wc, deze zal samen worden gevoegd met de badkamer en van elkaar gescheiden worden.

De tweede sketchup is van de tuin die de vanuit de dubbele deuren straks zal gaan zien.

12309286_1521997831450942_1283788176_n12439094_1576290966021628_4705772860237831105_n

Mocht je mijn avontuur interessant vinden kijk dan regelmatig op mijn blog om de vorderingen te volgen, we beginnen rond september

Mocht je meer willen weten kan je altijd contact opnemen via de verschillende social media (FacebookTwitterLinkedin en Instagram) of laat een comment achter!

1 Comment

  1. Hey Rens,
    PROFICIAT met je nieuwe uitdaging, je eigen huis.
    Listig van je om door de bestaande situatie heen te kijken, maar je hebt van huis uit het nodige inzicht en doorzettingsvermogen mee gekregen.
    Wat doe je een interessante en boeiende opleiding, ben benieuwd waar dat allemaal op uit draait. Heel veel succes bij je avonturen!!!!

    Groet, Ferry

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.