Best-Life-Quotes

 

Studiejaar 2016-2017 Advanced Business Creation, wat gaan we doen?

 

Het tweede jaar is van start gegaan met de kickoff van onze opdrachtgevers, dit keer hebben niet alle tweede jaars dezelfde opdrachtgevers maar hebben we per klas verschillende opdrachtgevers, onze opdrachtgever van dit blok is MAN bedrijfswagens in Eindhoven. De kickoff was dit keer ook anders, het was namelijk op locatie van de opdrachtgever. Na de kickoff hadden we gelijk een goed beeld wat de MAN bedrijfswagens als bedrijf is en wat hun innovatie vraagstuk is. De volgende dag hadden we gewoon les maar de dag daarna was het weer een klein beetje vakantie.

Ik ging namelijk met een aantal andere studenten meehelpen op de eerste jaars introductie van ABC. Wat een geweldige introductie is geworden de eerste dag begonnen we met de Crazy 88 midden in Den Haag met een afsluiting op het strand met Bumperballs en archery tag. Heerlijk hadden we het. In de avond terug naar het hostel en eten en de kamer verdeling. Toen dit gebeurt was nam de studievereniging het avond programma over, we gingen naar een Irish Pub midden in Den Haag om een goed feestje te bouwen. De volgende dag gingen de eerste jaars aan de slag met hun project van hun opdrachtgever en uiteindelijk de spannende eindpresentaties. Ze hebben het erg goed gedaan! De dag sloten we af met een barbecue en een geweldig feest in het thema van neon. De laatste dag sloten we af met een ochtendprogramma waar ze de klassen te horen kregen en hun carrière coach leerde kennen.

Nu is het maandag en hebben we goed kunnen bijslapen, dus terug in de wervelstorm en knallen dit jaar, de latten zijn nog hoger gelegd en weer meer doelen om te bereiken. Er komen zullen dit jaar en de komende jaren nieuwe onderneming de lucht in schieten en allerlei mooie dingen.

Als we kijken naar de vakken van dit jaar, richten we dit jaar vooral op de fase concepting en het testen daarvan:

Project K1

Met het project hebben we als opdrachtgever dus MAN bedrijfswagens en als innovatievraagstuk: Hoe kunnen ze de klantbeleving vergroten door een omnichannel aanpak door met name gebruik te maken  van experience centrum en online sales. Prachtig vraagstuk waar we met een goed concept moeten gaan komen en het uiteindelijk ook gaan testen met een prototype.

Praktijkgericht Onderzoek

In de K1 van Praktijkgericht Onderzoek houden we ons bezig met een kritische beschouwing schrijven over een onderwerp dat betrekking heeft op conceptontwikkeling. Het bekijken vanuit verschillende perspectieven en die uiteindelijk met elkaar verbinden.

Organisatiekunde 2: Organisatieontwerp

Bij organisatieontwerp richten we ons op bijvoorbeeld het herontwerpen or reorganiseren van de organisatie, dit gebeurt vooral bij grote organisaties, bij kleine organisaties gaat het vooral om het ontwikkelen van de eerste bouwstenen van de organisatie. We zullen gebruik gaan maken van bijvoorbeeld: Value Proposition Canvas, Lean Canvas, Business Model Canvas en het model van Camp.

Onderzoek 3: Concept Testing

Bij Concept testing gaan we ons richten op het testen van een concept door middel van 6 fasen. De eerste drie fasen zijn het formuleren van hypotheses, het prioriteren van hypothesen en het ontwerpen van een test in een testplan. De overige fases, zoals het testen zelf zullen we dus toepassen in het het project.

Business cases 1: De Markt

Bij Business cases gaan we in op het financieel onderbouwen van de waarde van een nieuw concept. We gaan vragen stellen zoals: Wat gaat dit kosten, waar haal ik het geld vandaan, hoeveel gaat het mij opleveren. Hiervoor zullen we gebruik maken van bijvoorbeeld een exploitatiebegrotingen en verkoopprognoses.

Design 2: Productontwerp

Bij Productontwerp gaan we ons bezighouden met de principes van Design Thinking, we zullen via deze methode het doorontwikkelen leren van een productschets. Het uitwerken van het daadwerkelijke prototype kunnen we gebruiken voor ons project, deze lessen zullen ons via de methode van Design Thinking hierin ons ondersteunen.

Creatief Denken 5: Verbinden

Bij Creatief Denken: verbinden gaan we betekenisvolle verbindingen leggen, hierbij gaan we diverse technieken toepassen om die nieuwe, onverwachte, liefst verrassende, betekenisvolle verbanden te kunnen leggen. Doordat innovatie primair ontstaat uit het samenbrengen van bestaande kennis vanuit een nieuw perspectief is dit ontzettend waardevol voor een business creator.

Engels 3

Met Engels dit blok zullen we ons bezig houden met het leren pitchen en verdedigen van een concept, product of een dienst in een business meeting. We zullen leren om meetings taal, opinie taal, onderbreken, het eens zijn, het oneens zijn en onderhandel skills toe te passen in het correcte business Engels.

Persoonlijke vaardigheden: Netwerken

Netwerken is voor een business creator ontzettend waardevol en kan ook worden aangeleerd, bij deze module leren we om verbindingen te leggen met andere mensen en een waardevolle uitwisseling te laten plaatsvinden. Het opstellen van bijvoorbeeld een netwerkkaart of acties uitvoeren om een nieuw netwerk aan te boren en bij de juiste persoon terecht te kunnen komen.

Beroepsvoorbereiding

Het constant doorontwikkelen van jezelf staat centraal in dit blok, het bewust worden an persoonlijke en professionele ontwikkeling om zo waarde te creëren voor zichzelf en zijn omgeving. Het in staat zijn om zijn passie en drijfveren om te zetten in daden, het ondernemende gedrag van een business creator waarbij het inzetten van creativiteit en authenticiteit belangrijk zijn.

 

Dit is het vooruit zicht van het blok, de komende 7 weken worden dus weer keihard werken met prachtige vakken en een ontzettend leuke klas, ik heb er heel veel zin in.

 

Prognose van de woning is week 43, eerder of later?

Het is eindelijk bijna zover, de woning komt nu steeds dichter bij het zijn nog maar een paar weekjes wachten en dan gaan we ook daarmee knallen en een prachtige woning neerzetten. De tekeningen zijn gereed en de plannen en de kosten, kleuren en alle andere kleine dingen die komen kijken zijn ook allemaal gereed. Het is nu gewoon meten, gas erop en intrekken! Zodra het zover is zal je het kunnen volgen op de website en social media. Op het moment is de eerste woning voor de bouwvak al wel opgeleverd, het kan dus zijn dat mijn woning eerder klaar is dan week 43, laten we daarop hopen. Des te eerder de woning wordt opgeleverd des te sneller zit ik erin, het liefst zit ik er met kerst in. Lekker knus met oud en nieuw en kerst in de nieuwe woning. Zoals je ziet op de foto is de eerste dus opgeleverd en ik zit ongeveer in het midden, het duurt niet lang meer. Het heeft lang geduurd maar dan hebben we ook wat!

IMG_0712

Nieuwe onderneming, nu al starten of pas na de studie of doorstuderen?

Ik ben ondertussen hard aan het brainstormen en onderzoeken om een nieuwe onderneming te starten maar erg aan het dubben of ik het nu al moet doen (tijd gebrek) of pas na de opleiding. Ondertussen kwam ik ook nog een interessante master tegen genaamd: Innovation and Entrepreneurship aan de Radboud University. Hoe dan ook komt de onderneming er, het is een kwestie van tijd. Dit is echt iets waar ik mee door wil en mijn zinnen op heb gezet en ontzettend veel zin in heb om het uit te bouwen. Het is namelijk internationaal, dat betekend voor mij veel reizen en zien van de wereld en lekker leven. Ik ben dus op zoek naar mensen in de ontwikkeling, verhuur van vastgoed op de internationale markt. Mocht je hier meer ervaring mee hebben en het leuk vinden om een keer met mij te sparren laat het niet om contact op te zoeken!

Fitness gaat perfect en rugby seizoen start weer

Net zoals het werken aan school, leven en een onderneming is het werken aan mijn lichaam net zo belangrijk, een strong mind en een strong lichaam is een perfecte combinatie om je scherp te houden. het investeren in mijzelf is belangrijk, de tijd, de stress die je kan stoppen in de fitness is een heerlijke uitlaatklep om zo stress en negatieve energieën om te zetten in wat moois! Wat dat betreft zet je dus eigenlijk afval (negatieve energie, stress etc) om in iets positiefs wat je dus weer kan gebruiken, duurzaam? Ik denk het wel!

 

Tot zo ver weer deze update, en dan wil ik eindigen met: Wat is het leven prachtig, iedereen maak er wat moois van want de dagen schieten voorbij. Geen tijd om stil te staan, tijd om dingen aan te pakken en te gaan. Creëer dingen in de wereld die je wilt achterlaten, creëer jezelf, creëer iets wat mensen aan jou moet laten denken. Heb geen tijd voor negativiteit, zet dat om in positiviteit, wordt er sterker van en laat je niet  van je focus en pad afslaan. Nogmaals het leven is prachtig. Wees jezelf, borst vooruit en kin omhoog!

Mocht je meer willen weten kan je altijd contact opnemen via de verschillende social media (Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram) of laat een comment achter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.