Maandag 31 augustus

Kennismaking en projectinleiding dag

Dit is het. De dag waar we vanaf de lotingsuitslag naar toe hebben geleefd. De dag dat mijn nieuwe avontuur echt begint met de introductie week. Ik was er helemaal klaar voor.

De ochtend begon goed, ik was ruim op tijd op school om nog even de locatie te verkennen waar ik moest zijn voor de introductie. Eenmaal bij het lokaal aangekomen zaten er al een aantal studenten te wachten, het was vanaf toen nog een half uur voordat we moesten verzamelen dus wij waren ruim op tijd. Kennis gemaakt met een aantal mensen die er al zaten en de tijd gevuld met praten totdat de andere +-180 leerlingen arriveerde.

Iedereen was er. De aftrap van de introductie en het project kon beginnen, na een korte briefing van de leraren hadden we de opdracht gekregen om de groepjes bij elkaar te krijgen, probeer dat maar eens, 6-7 man zoeken in een lokaal met 200 man! Maar het was gelukt iedereen begon zijn nummers op te schrijven op vellen papier en post-its. Zo kon je matchen met je eigen nummer en had je je project groep bij elkaar, chaotisch maar hartstikke leuk om te doen!

Wanneer iedereen zijn groepje had gevonden begonnen we met de opdracht om een soort van spel te verzinnen om elkaar beter te leren kennen. Wij hadden een raad spel bedacht met de draai je pen idee en dan moesten de andere studenten eerst het antwoord raden. Hartstikke leuk,veel gelachen en gelijk weet je wat meer over de personen waar je de komende 4 jaar gaat spenderen.

Goed, we hadden tot 4 uur de tijd om te brainstormen hoe we ons project gingen aanpakken en wat het voor concept werd. Het was ongeveer 12 uur bij de tijd dat we begonnen dus een heleboel tijd om een goede start te maken voor het project.

Het project was van de opdrachtgever: “Het groene woud”. Dit is het natuurgebied tussen Den Bosch, Eindhoven en Tilburg in. De opdrachtgever had de vraag hoe ze studenten en of jongeren meer kunnen betrekken in de omgeving en daar laten terugkeren. Ook hadden ze vraag hoe ze beter kunnen communiceren met jongeren. Dit kregen we allemaal te horen in de presentatie van de opdrachtgever.

De brainstormsessie verliep goed, we hadden veel ideeën op geschreven en konden hiermee verder, eigenlijk wisten wij al wat ons concept globaal ging worden omdat wij iets heel gewaagd wilden doen vergeleken met de overige groepen.

Om 4 uur was de afsluiting in het atrium en de start voor het feesten van de komende dagen. Wat zoals de leraar zei, nu genoeg gewerkt nu gaan we eerst feesten!

maandag kennismaking

Dinsdag 1 september

Introductie opdrachten dag

De dag was aangebroken en we moesten verzamelen achter het station van Arnhem. Hier werden we ontvangen door de 2de jaars die de introductie en activiteiten begeleiden.Op het station kwam ik al een aantal mensen van mijn project groep tegen maar ook weer een hele boel nieuwe mensen. Dit is hartstikke leuk om meer mensen te ontmoeten. Uiteindelijk hadden wij een groepje, wij hadden echt een gezellige groep!

De opdracht was dat we een lijst met opdrachten moesten gaan uitvoeren voor punten. Hoe meer punten de opdracht waard was hoe “extremer” de opdracht was. Gelukkig waren wij als groep best wel daredevils en maakte het ons niks uit of we voor schut stonden, we deden allemaal mee en hadden ontzettend veel punten binnengehaald en onze begeleidster heeft ons goed begeleid!

Ik zal even een aantal voorbeelden noemen van opdrachten (alle opdrachten zijn gefilmd of foto’s van gemaakt):

– Ga op de foto met een kip en een koe

– Doe alsof je seks hebt ik het pashokje van een winkel voor 1 minuut (hoogste punten)

– Zoen met een vreemde , hoe ouder de persoon hoe meer punten je kan ontvangen

– Alle jongen moeten twerken met een standbeeld

Hier hadden we tot 4 uur de tijd voor, hierna moesten we nog een stuk lopen van de stad naar een villa waar we heerlijk een biertje konden nemen en socializen met de rest van ABC. De sfeer is super, abc studenten zijn echt heel gezellig.

Etenstijd was aangebroken en we moesten nog een stuk lopen naar de hostel. Eenmaal aangekomen de bij hostel moesten we groepjes maken voor de kamer indeling, ons groepje had het echt gezellig en hadden ook voor kamer indeling een groep gemaakt. Dit verliep soms wat chaotisch bij inschrijving omdat 200 leerlingen zicht moesten aanmelden, maar op zich verliep het snel en soepel.

We hadden een nette kamer en konden daar mooi onze spullen kwijt en even uitrusten voor het eten. Na het hostel verkend te hebben en gekeken te hebben waar de andere van de groep zitten konden we gaan eten, dit was heerlijk na een lange dag.

Na het eten was het alweer rond 8 uur en dan ging de bar open, iedereen kwam uit hun kamers en uit de ruimtes en ging het café in het al snel ontstond er een super gezellig feest. We waren pas klaar met feesten rond half 3 toen ging de bar dicht en daarna waren er hier en daar after parties in verschillende kamers.

Prachtige afsluiting van de eerste introductie dag!

Woensdag 2 september

De dag van project pitch aan de opdrachtgevers en de jury

Het ontbijt was tussen 8 uur en half 10 dus na een hele nacht gefeest te hebben was iedereen nog brak en lag nog in bed, het was dus vrij rustig bij het ontbijt, Het was echt een super uitgebreid ontbijt met gekookte eitjes, sapjes, verschillende soorten brood en heel veel beleg, erg goed geregeld!

Na het ontbijt verzamelde we ons op het basketbal veld van de hostel om de briefing van de dag te krijgen, wel na een energizer, want al die brakke mensen moesten een kickstart van hun dag hebben.

Na de briefing hadden we de groepjes van maandag weer bij elkaar gevonden en een mooie plek gezocht om het project uit te werken tot een pitch van 3 minuten inclusief een visual.Wij hadden echt een prachtige plek in de lobby met 4 banken en grote tafel en computers.

Wij hadden het concept van de green community zoals wij het noemde, ecologische studentenwoningen van zeecontainers en die zijn dan helemaal natuurlijk verder, isolatie van mos en gerecycled hout en groene stroom, noem maar op.

 

the green community

 

We hadden hier tot 4 uur de tijd voor en daarna moesten we de pitch houden. Ik ben erg trots op ons groepje, de samenwerking ging erg goed, ook was het door iedereen goed uitgevoerd en  iedereen zat lekker in de juiste flow!

Helaas hadden we niet gewonnen, maar we zaten wel bij de top 3!

Er was een hele grote barbecue geregeld, je kon al je vlees zelf pakken en zelf op de barbecue leggen, hartstikke handig!

Voordat je klaar was met eten en kletsen was het ondertussen alweer 8-9 uur en om 9 uur was het verzamelen voor het ABC feest en de aftrap daarvan. Het thema was carnaval, dus je was verplicht verkleed te komen.

Het feest was echt geweldig gezellig, iedereen heeft zichzelf enorm vermaakt. Veel gekke dingen meegemaakt en slapen zat er na deze avond niet meer in door al de after parties!

Donderdag 3 september

Ochtend activiteit en einde introductie

Uiteraard was iedereen ontzettend brak, er zat bijna niemand bij het ontbijt die net zoals woensdag ochtend tussen 8 en half 10 was, maar na 2 dagen doortrekken en feesten lag iedereen nog op bed. De tassen moesten ook ingepakt zijn om kwart voor 11 en om 11 uur was de laatste activiteit voor de introductie (de klassenactiviteit om je echte klas te leren kennen)

De klassen waren tijdens het feest van de avond ervoor bekend gemaakt dus je kende al wel mensen maar die hoeven niet perse bij je in de klas te zitten (eigenlijk is ABC 1 grote klas!)

De activiteit begon met een energizer om iedereen een klein klein beetje wakker te krijgen, dit lukte niet echt maar er toch deden veel mensen mee en was het weer gezellig. We begonnen voor waterbesparing 5 minuten touwtje te springen om zo bewust te worden dat 5 minuten lang zijn, dit deden we voor een goed doel.

De klassen werden daarna ingedeeld en lag en voor elke klas een grote lijn op de grond, de klas moest aan 1 kant verzamelen en er werden vragen gesteld en dan moest je naar de overkant van de lijn. Bijvoorbeeld werd er gevraagd: Wie van de klas is over de 20 of heb je een bijnaam? En uiteraard moest je dan je antwoord geven.

Na de activiteit was de introductie over en konden we op eigen vervoer naar huis. Het was een top introductie, ook de tweede jaars en de leraren hebben het top georganiseerd en begeleid!

ABC

Vrijdag 4 september

College aftrap en een nieuw project

Gelukkig hoefde we pas om 12.15 te beginnen, iedereen was nog steeds moe van de introductie. Vandaag kregen we een nieuw project en een nieuwe project groep waar we de komende 7 weken mee aan de slag gaan. Onze opdrachtgever is “Natuurmonumenten” Geweldige vereniging die zorgt voor de bosbeheer en onderhoud van Nederland. Na een korte briefing van wat algemene huisregels en andere reglementen van ABC konden we aan de slag!

Nadat ik had geluncht met medestudenten, liep ik weer terug richting het station zag ik tot mijn verbazing dat er een springer was dus de treinen naar Breda reden niet, balen. Dus ik moest helemaal van Den Bosch naar Utrecht en van Utrecht naar Rotterdam Centraal en vervolgens vanaf Rotterdam naar Breda. Dat duurde voor mij dus 3 uur in plaats van 30 minuten, zo maak je nog eens wat mee! Ik heb nu wel tijd gehad om mijn introductie post te schrijven dus het is alleen maar allemaal positief.

 

Mijn avontuur is vanaf nu echt gestart om een echte business creator te worden! Wil je mijn avontuur volgen? Zorg dan dat je mij volgt op social media (Facebook, Twitter, Linkedin en Instagram) en uiteraard op mijn website/blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.